Wie krijgt er dit jaar een Gouden randje?

28-06-2022

Welke Keurmerkdragers krijgen de erkenning 'meest gewaardeerd'? Dat bepalen we op basis van de blik van cliënten op de zelfevaluaties, de CQi én Zorgkaart Nederland.

Met het gouden randje zetten we die keurmerkdragers in het zonnetje die, naar oordeel van cliënten, cliëntgericht handelen extra hoog in het vaandel hebben staan. Bovendien spannen ze zich in om cliëntervaringen te verzamelen en te benutten, en hier transparant over te zijn - het gouden randje is een aanmoediging voor deze en andere GGZ-aanbieders om hier energie in te (blijven) steken.

Cliënten beslissen mee

Cliënten zijn direct betrokken bij het besluit aan wie de gouden randjes worden uitgereikt. Vanuit de Depressie Vereniging en de Angst, Dwang & Fobie Stichting bekijken cliëntvertegenwoordigers de toelichtingen van Keurmerkdragers op een aantal vragen uit de zelfevaluatie voor het Keurmerk 2022. Wie laat daarmee een bijzonder cliëntgerichte insteek zien? Dat oordeel combineren we met CQi-gegevens en gegevens van Zorgkaart Nederland om de winnaars van de gouden randjes te bepalen.

Welke Keurmerkdragers het Gouden Randje 22/23 krijgen maken we deze zomer bekend. Wil je weten welke partijen het Gouden Randje 21/22 dragen? Zoek ze op in het Keurmerkregister >

Gouden randje

Meer lezen over het Gouden randje?