Vlog: herstelondersteunende zorg van Novadic-Kentron

‘Hoe is het nu met?’… het project ‘Samen herstellen’ van Novadic-Kentron? Sanne Jennen, Teamleider Herstelondersteunende Zorg, geeft een update over dit praktijkvoorbeeld dat we eerder belichtten in een artikel.  

Het project ‘Samen herstellen’ is het leven geroepen toen Novadic-Kentron te maken had met lange wachttijden. Ervaringsdeskundige zijn toen gekoppeld aan cliënten om zo samen de tijd tussen aanmelding en behandeling te overbruggen. Novadic-Kentron is ervan overtuigd dat contact met een lotgenoot al therapeutisch werkt. Het project is succesvol gebleken en heeft gezorgd voor kortere wachttijden. Door het succes zijn ze ervaringsdeskundigen ook gaan inzetten tijdens de behandeling. Lees hier meer over het project.

Hoe gaat het nu met het project? En heeft de corona crisis invloed het samen herstellen en het contact tussen ervaringsdeskundige en cliënten? Sanne Jennen geeft een update van het project in onderstaande vlog.

Praktijkvoorbeelden die bijdragen aan de Basis GGZ
Deze vlog is de eerste uit de serie ‘Hoe is het nu met?’. In deze vlogs geven keurmerkdragers een update van projecten die we eerder uitlichtten in een artikel. We laten welke innoverende en vooruitstrevende projecten er zijn, waarmee keurmerkdragers bijdragen aan de kwaliteit van de Basis GGZ.

Zelf een mooi praktijkvoorbeeld dat je graag wilt delen? Laat het ons weten via info@kibg.nl.

Praktijkvoorbeelden

Benieuwd naar alle praktijkvoorbeelden uit de Basis GGZ? Bekijk ze op het platform ‘Uit de praktijk’