Start kwalificatie Keurmerk Basis GGZ 2021

17-12-2020

Op 15 december startte de kwalificatie voor het Keurmerk Basis GGZ 2021. Keurmerkdragers ontvingen een mail met instructies en inloggegevens voor de zelfevaluatie. De zelfevaluatie is een digitaal formulier waarin je toelicht dat en hoe je invulling geeft aan de normen van het Keurmerk.

Zelfevaluatie invullen voor 31 januari 2021

Na de opening van het portaal hebben Keurmerkdragers anderhalve maand de tijd om de zelfevaluatie in te vullen. Uiterlijk 31 januari 2021 moet er een zelfevaluatie zijn ingezonden. Deze wordt beoordeeld door Stichting KiBG. Iedereen ontvangt op 16 februari de uitslag. Nog niet gekwalificeerd? Je ontvangt een Keurmerkrapportage waarin staat wat je nog moet doen. Je kan de zelfevaluatie daarna één keer aanpassen en uiterlijk 31 maart 2021 inleveren.

Informatie & uitleg: de Keurmerkwijzer en nieuwsbrief

Ter voorbereiding en ondersteuning is er de Keurmerkwijzer 2021. In de Keurmerkwijzer vind je per norm de vragen die in de zelfevaluatie worden gesteld en aanvullende informatie. Je vindt de Keurmerkwijzer op: keurmerkwijzer.kibg.nl.

Bovendien ontvingen Keurmerkdragers aanvullende informatie in een speciale editie van de nieuwsbrief, de Kwalificatie Special. Ook tijdens het kwalificatieproces wordt deze special verstuurd, bijvoorbeeld om veel gestelde vragen en antwoorden te delen.

Dialoogsessies ter ondersteuning

Loop je vast tijdens de zelfevaluatie? Wil je hierover met andere keurmerkdragers in gesprek? Ook tijdens de zelfevaluatie organiseren we dialoog bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst kan je met andere Keurmerkdragers sparren over thema’s binnen het Keurmerk. Kom je er samen niet uit? Dan is er mogelijkheid om gezamenlijk je vraag aan KiBG te formuleren.

De bijeenkomsten vinden plaats van 5 t/m 28 januari, elke dinsdag van 12:30 tot 13:00 en elke donderdag van 17:00 tot 17:30.

Deelnemen dialoogsessie

Wil je deelnemen aan één of meerdere sessies? Je kan op deze data aanschuiven via de Zoom link.