Sluit aan bij het ROM-netwerk!

Wil jij deel uitmaken van ons ROM-netwerk en met elkaar streven naar de meest optimale kwaliteit in de zorg? Er is ruimte voor nieuwe deelnemers! We nodigen Keurmerkdragers die willen leren en verbeteren op basis van ROM-uitkomsten van harte uit om zich aan te sluiten.

Het ROM-netwerk is in 2023 gestart – 29 Keurmerkdragers zetten met elkaar de eerste stappen naar zinvolle ROM-spiegelinformatie in een vertrouwde omgeving. Wil jij ook deelnemen aan dit vooruitstrevende netwerk? Meld je dan snel aan via het portaal van onze samenwerkingspartner InfinitCare – er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voor wie? 
Het ROM-netwerk is bedoeld voor Keurmerkdragers die een stapje extra willen en durven te doen als het gaat om leren en verbeteren op basis van (uitkomst)data.

Wat krijg je?
Als deelnemer aan het ROM-project krijg je twee keer per jaar de ROM-gegevens overzichtelijk teruggekoppeld in de KiBG Spiegelrapportage – je eigen gegevens en die van het hele ROM-netwerk als benchmarkgroep. In de spiegelrapportage zijn op dit moment de volgende meetdomeinen opgenomen:

  • Cliëntervaringen
  • Klachten en symptomen (zie voorbeeldweergave)
  • Functioneren
  • Kwaliteit van leven

De spiegelrapportages zijn de basis voor het gesprek tussen alle deelnemers aan het netwerk tijdens de spiegelbijeenkomsten. We gaan dan in op de inzichten, de onderlinge verschillen en de duiding daarvan. Hoe kan je leren van deze data?

Daarnaast is deelname aan het ROM Project een eerste stap om het KeurmerkPlus in 2024 toegekend te krijgen. Hiermee worden aanbieders die zich – bovenop de reguliere Keurmerk normen – een stapje extra willen en durven te doen als het gaat om leren en verbeteren (h)erkent.

Wat moet je doen?

  • Meld je uiterlijk 15 september aan via het InfinitCare Portaal: https://www.infinitcare.com/registratie-voor-infinitcare-portaal/
  • Ga aan de slag om de ROM-gegevens aan te kunnen leveren via het portaal – je krijgt hiervoor de nodige instructies en ondersteuning
  • Lever jouw ROM-gegevens aan (twee keer per jaar)
  • Neem deel aan bijeenkomsten van het ROM-netwerk (twee keer per jaar) – we verwachten van deelnemers een actieve en open houding
  • Laat je inspireren, inspireer anderen, leer en verbeter!