Prijsvraag: Keurmerk zoekt naam!

17-02-2022

Het Keurmerk Basis GGZ zoekt een nieuwe naam. Met de invoering van het Zorgprestatiemodel verdwijnt de term Basis GGZ. Maar de behandelfilosofie is here to stay! Daar willen we als stichting voor blijven gaan en staan. Daarbij past een nieuwe naam voor het Keurmerk.

In de 'oude' (Generalistische) Basis GGZ is in zes jaar tijd een krachtige zorgvorm gegroeid: het generalistisch, kortdurend behandelen. Een onderscheidende behandelvorm waar veel mensen met psychische klachten bij gebaat zijn. Het Keurmerk Basis GGZ heeft de inhoudelijke ontwikkeling en positionering van deze behandelvorm ondersteund.

Per 1 januari 2022 verdween met de invoering van het Zorgprestatiemodel de Basis GGZ als echelon van het toneel. Maar het generalistisch kortdurend behandelen verdwijnt zeker niet. We gaan met volle vaart verder om de krachtige, kenmerkende elementen van deze vorm van GGZ te behouden en nog breder te benutten. Daarmee draagt het Keurmerk, en vooral het netwerk van keurmerkdragers en andere betrokken partijen, bij aan de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van de GGZ.

Tijd voor een nieuwe naam - denk mee (en win)!

We moeten wel afscheid nemen van de naam van het Keurmerk. Want 'Keurmerk Basis GGZ' is nou eenmaal wat verwarrend – de Basis GGZ bestaat toch niet meer? Dat klopt. Het Keurmerk zal zich nog sterker gaan richten op het generalistisch kortdurend behandelen in de GGZ; op de inhoud, de kracht en de positie.

Welke naam past daarbij? We horen het graag van jou! Stuur jouw suggestie nu in. Op basis van alle inzendingen maken we een top 3 waar op gestemd kan worden. Wordt jouw naam uitgekozen? Dan val je in de prijzen!

Doe mee en win!

Één of meerdere ideeën? We horen ze graag!