Op het congres: PICS, zorgprestatiemodel, onderzoek en meer

Het programma van het Congres Basis GGZ op 26 november is bijna rond. In verschillende sessies gaan we het hebben over onder meer het Post Intensive Care Syndroom (PICS), EMDR, de behandelaar als onderzoeker, het zorgprestatiemodel, VR & chatbots en meer. Online en op locatie – ben jij erbij?

Op 26 november 2020 vindt het derde Congres Basis GGZ plaats, het enige evenement voor mensen die werkzaam zijn voor of in de Basis GGZ. Na een hectische periode met COVID-19 en de aankondiging van een nieuw bekostigingsstelsel, is het goed om samen te praten over vernieuwingen, kansen en uitdagingen.

Wat kan je verwachten?

 • Paul Blokhuis deelt zijn visie op de Basis GGZ en de rol van kortdurende generalistisch behandelen in het zorgstelsel.
   
 • Mentale gezondheid voor iedereen, door iedereen. Dr. Vikram Patel laat zien wat we kunnen leren van ontwikkelingslanden.
   
 • Mensen die door COVID-19 op de IC terecht zijn gekomen, kunnen nog lang klachten ervaren op emotioneel en cognitief gebied. We zoomen in op de rol van de Basis GGZ bij het behandelen van het Post Intensive Care Syndroom (PICS) met Angela Wenting & Marianne Brackel.
   
 • Elke behandelaar is onderzoeker - die stelling zet Bea Tiemens in haar sessie centraal. We gaan in gesprek over de parallellen tussen behandelen en wetenschappelijk onderzoek en de onderzoeksvragen die dat op zou kunnen leveren.
   
 • Behandelingen en hulpmiddelen ontwikkelen zich snel. Nieuwe behandelvormen, online modules, VR, smart devices, een chatbot; wat komt er op ons af? Hoe verhouden innovaties zich tot evidence based behandelmethoden?
   
 • En verder… maatschappelijke uitdagingen, onderzoek, leren van data, het zorgprestatiemodel en meer.

Keuzesessies op locatie én online

Naast de plenaire programmaonderdelen, zijn er keuzesessies (online en op locatie). De werkvormen bieden diepgang en interactie op de thema’s. Bekijk het conceptprogramma op www.congresbasisggz.nl >

Accreditatie

Het Congres Basis GGZ 2020 is geaccrediteerd door onderstaande verenigingen:

 • Verpleegkundig Specialisten Register: 5 accreditatiepunten
 • NIP Eerstelijnspsychologie - Eerstelijnspsycholoog Herregistratie: 5 accreditatiepunten
 • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt): 6 accreditatiepunten
 • Kwaliteitsregister Psychotherapie: 6 accreditatiepunten
Congres Basis GGZ

Aanmelden

Bekijk het volledige programma en schrijf je in. Deelnemen kan al vanaf €11,85.