Vraag en antwoord

Onderstaand zijn de antwoorden op de veel gestelde vragen te vinden. Heb je een andere vraag? Neem vooral contact met ons op. Je kan al je vragen stellen via spiegelrapportage@kibg.nl

Veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan de Spiegelrapportages?

Vanuit KiBG worden er geen kosten berekend voor Spiegelrapportages. We de Keurmerkdragers die zich aanmelden voor de Spiegelrapportages als een vooruitstrevende groep Keurmerkdragers. We stimuleren deze groep graag in het leren en verbeteren op basis van (uitkomst)data. Sommige ROM leveranciers kunnen enige kosten in rekening brengen voor het doorleven van data. Dit heeft in veel gevallen te maken welk contract jij hebt met je ROM leverancier. Mocht jou ROM leverancier hier kosten aan verbinden, dan horen wij dat graag.

Hoe kom ik aan een Spiegelrapportage?

De spiegelrapportages worden opgesteld voor Keurmerkdragers. Meer lezen over het Keurmerk Kortdurende GGZ? Klik hier. Draagt jouw organisatie het Keurmerk? Lees hier welke stappen nodig zijn een spiegelrapportage op maat te ontvangen.

Krijgen alle Keurmerkdragers een rapportage?

Alle Keurmerkdragers kunnen een spiegelrapportage ontvangen. Omdat er informatie en of actie nodig is om de datastroom goed in te richten, is het momenteel nodig om hier eerst het aanmeldproces voor te doorlopen.

Welke gegevens worden er voor de Spiegelrapportages gebruikt?

Op dit moment zijn de inzichten uit de spiegelrapportages gebaseerd op ROM-gegevens en clientervaringen. Achter de schermen is het toevoegen van EPD-gegevens opgestart.

Ontvangen jullie persoonsgegevens?

Nee. De gegevens die KiBG ontvangt en beheert, zijn niet herleidbaar naar personen. KiBG ontvangt alleen gegevens op organisatieniveau (zogenaamde 'geaggregeerde gegevens'). Deze gegevens worden door InfinitCare aan KiBG geleverd.

Waar kan ik mijn aanvullende vragen stellen?

Je kan al je vragen stellen via spiegelrapportage@kibg.nl. Stefan Vink is onze projectleider Inzicht geven – hij helpt je graag om alles te begrijpen, af te wegen en in te richten.