Na succes: tweede online sessie op 1 mei

21-04-2020

Wat vinden we van de afname van verwijzingen? Beeldbellen en online behandelen, hoe hou je dat vol? Hoe richt je je praktijk in op de 1,5 meter maatschappij? EMDR online, kan dat? Het zijn slechts een paar van de onderwerpen waar deelnemers over bijpraatten tijdens de eerste online kennissessie. Het was erg leuk en zinvol, dus dat doen we op 1 mei nog een keer.

In de afgelopen weken is de wereld er heel anders uit gaan zien. En daarom organiseerde Stichting KiBG op vrijdag 17 april een eerste online bijeenkomst om gewoon even te sparren met collega’s uit de (Basis) GGZ.  Een bescheiden clubje aanwezigen maakte hier gebruik van.

Ook meepraten of luisteren?

Op vrijdag 1 mei is de 2e online kennissessie, vanaf 13:00 uur via Zoom.

Concrete vragen en onderwerpen of gewoon behoefte aan contact – de redenen om mee te praten liepen uiteen en leidden tot veel interactie.

Afname verwijzingen

Een van de onderwerpen die op de virtuele tafel kwam was de afname van het aantal verwijzingen. Dat is gunstig voor de wachtlijsten, maar wat betekent het voor de mentale gezondheid van Nederlanders? Deze enquête inventariseert of mensen de Basis GGZ nog wel weten te vinden: https://www.survio.com/survey/d/I4Y2U3X8H6W6I5M7S - delen mag.

Beeldbellen – kijk in de verte

Het beeldbellen begint voor de meesten langzaam te wennen. Ervaringen met verschillende platforms werden uitgewisseld. En: wat doet het met je? Hoe zorg je dat je het volhoudt? Maar ook: wat brengt het je?   

“Beeldbellen is als het kijken door een microscoop; als je doet alsof je in de verte kijkt kan je het dagen volhouden."

deelnemer online sessie

Behandelen in de 1,5-meter-maatschappij

We spraken ook over de, hopelijke nabije, toekomst. Beeldbellen is waarschijnlijk wel een ‘blijvertje’. Maar hoe pak je het face-to-face behandelen (weer) op? Deelnemers wisselden ideeën uit om de praktijk daarop in te richten. Bijvoorbeeld door plexiglas en andere hygiënemaatregelen te treffen of afspraken slim te plannen (wisselende starttijden, behandelaren om en om in de praktijk).

Volgende sessie: vrijdag 1 mei, 13:00 uur

Kortom: genoeg om over te praten. Deelnemers waren enthousiast en wij (Stichting KiBG) ook. Dus planden we een volgende sessie: vrijdag 1 mei om 13:00 uur. Sluit vooral aan om mee te praten of te luisteren!

In deze sessie praten we door over de onderwerpen:

  1. Zorg voor jezelf en je medewerkers
  2. Beeldbellen
  3. Behandelen in de 1,5m-maatschappij

Wil jij het (ook) over een ander onderwerp hebben? Geef dat bij je aanmelding aan. Aanmelden doe je via: www.kibg.nl/onlinesessie.