Mooie initiatieven binnen de GGZ in Coronatijd

02-04-2020

Stichting KiBG verzamelt voorbeelden van initiatieven uit de praktijk die inspelen op de uitdagingen die de Coronacrisis biedt voor de GGZ. Digitale huiskamers, online masterclasses, opties voor beeldbellen, richtlijnen en beleidsregels; er gebeurt veel, heel veel.

Verzamelde initiatieven

We verzamelen de initiatieven op één pagina die we regelmatig aanvullen.

De maatregelen rondom de Coronacrisis hebben ook impact op de GGZ en iedereen die te maken heeft met psychische klachten. Koningin Maxima bemoedigde stak de gehele GGZ een hart onder de riem toen zij op 20 maart met MIND belde. Zij toonde zich erg betrokken bij de GGZ; zowel bij degenen die hulp nodig hebben als bij alle professionals die nu keihard werken aan alternatieve vormen van zorg en ondersteuning.

Stichting KiBG is ervan overtuigd dat we elkaar in deze tijd kunnen inspireren en verder helpen door het delen van goede voorbeelden. Bijvoorbeeld: de ‘Huiskamer van MIND’, handige overzichten van opties voor beeldbellen en online masterclasses over behandelen met eHealth.

Naast deze goede voorbeelden, verzamelen we ook richtlijnen en beleidsregels die van toepassing zijn op de GGZ in tijden van Corona. Deze goede voorbeelden van en voor professionals zorgen er in deze tijden voor dat we samen sterk staan.