Kennisdeling en betrokkenheid: KiBG bijeenkomsten in Q1
Keurmerkdragers beloven in norm 3 om actief kennis te delen met andere zorgaanbieders binnen en rondom de GGZ. Het delen van kennis biedt waardevolle kansen voor wederzijds leren en het verbeteren van de mentale zorg in Nederland. Stichting KiBG faciliteert kennisdeling door het hele jaar door bijeenkomsten te organiseren, waar (aspirant) Keurmerkdragers samen in gesprek kunnen gaan.
Keurmerk 2025 vraagt betrokkenheid
Voor het Keurmerk 2025 wordt van Keurmerkdragers verwacht dat zij aan minimaal één activiteit van Stichting KiBG deelnemen. Met dit nieuwe criterium stimuleren we partijen om actief betrokken te zijn in het KiBG-netwerk rondom kortdurend behandelen. Kennisdeling inspireert en versterkt, en samen komen we verder.
Deelname aan een KiBG activiteit wordt uitgevraagd en beoordeeld in de Zelfevaluatie voor het Keurmerk 2025. Omdat dit het eerste jaar is dat de betrokkenheidseis geldt, wordt hier echter nog coulant mee omgegaan.
Keurmerkdragers spelen goed in op deze eis. De bijeenkomsten ter voorbereiding op de Zelfevaluatie voor 2025 kennen een hoge opkomst, met deelnemersaantallen die variëren tussen de 70 en 84 deelnemers per bijeenkomst. Dit is een sterk teken van betrokkenheid binnen het netwerk!
Bijeenkomsten eerste kwartaal 2025
Benieuwd naar welke bijeenkomsten in het eerste kwartaal van 2025 op de planning staan? Hieronder vind je een overzicht:
- Dinsdag 18 februari (19:00-21:00): Kennissessie: De Juridische Kaders van Kortdurend Behandelen – Q&A Sessie met Annemarie Smilde (Recht voor de Zorg)
- Donderdag 6 maart (09:00-11:00): Doorontwikkeling Keurmerk 2026 (1)
- Maandag 17 maart (16:00-18:00): Doorontwikkeling Keurmerk 2026 (2)
- Dinsdag 18 maart (19:00-20:30): Kennissessie: Effectief Therapeutisch Gebruik van eHealth – Tips voor Succesvolle Integratie in de Praktijk
Enthousiast geworden? Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.
Wat leveren de bijeenkomsten op?
De bijeenkomsten gericht op de doorontwikkeling van het Keurmerk bieden een unieke kans om mee te praten over en invloed uit te oefenen op de inhoud van het Keurmerk, samen met andere GGZ-aanbieders. De kennissessies geven op een interactieve manier ruimte om onderwerpen die binnen de GGZ spelen gezamenlijk te bespreken.
We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij de komende bijeenkomsten!