Gouden ananassen uitgereikt

Deze zomer kregen 28 Keurmerkdragers een gouden ananas – een symbool dat past bij het warme welkom dat zij hun cliënten bieden. De ananas hoort bij ‘het Gouden Randje’ – de extra erkenning die jaarlijks wordt uitgereikt als aanmoediging voor Keurmerkdragers die zich extra inspannen om cliëntervaringen te verzamelen en benutten.

Voor het toekennen van het Gouden Randje wordt gekeken naar zowel kwantiteit als kwaliteit van cliëntwaarderingen. Voor het Gouden Randje 2019/2020 keken we zowel naar de schaalscore Samen beslissen van de CQ-index als naar gegevens van Zorgkaart Nederland.

Deze gegevens geven natuurlijk geen volledig beeld, maar bieden wel voldoende houvast voor het doel dat het Gouden Randje dient: een stimulans om cliëntervaringen structureel te monitoren en te benutten.

Een ananas?

De ananas werd vroeger in Caribisch gebied gebruikt om bezoekers een warm welkom te heten. Door ontdekkingsreizen en het kolonialisme leerde ook de rest van de wereld de ananas kennen als symbool voor gastvrijheid, openheid, veiligheid en wederzijds respect.

Het Gouden Randje 2019 / 2020 is uitgereikt aan:

(in alfabetische volgorde)

4mb B.V.
Carintreggeland thuiszorg
de Helper
De Hoofdlijn
De Kleine Praktijk Emst
Dokter Bosman
Fontis
Grip Psychologenpraktijk
Helen Dowling Instituut
HSK Groep
Kerbusch Psychologie
Las Psychologie
Max Ernst GGZ
Mentaal BeterNovadic-Kentron
Praktijk BAS
Praktijk Progress
Praktijk voor psychotherapie en EMDR
Psychologenpraktijk Anoek Toemen
Psychologenpraktijk De Kruijf
Psychologenpraktijk Emmakade
Psychologiepraktijk Van Beerendonk
Psycholoog Gorinchem
Psy-Noord
Raadthuys Psychologen
Skils B.V.
Stichting VALK
Ypse B.V.