Eerste kwalificatieronde 282 gekwalificeerde Keurmerkdragers

17-02-2022

282 GGZ-aanbieders hebben zich in de eerste ronde van de zelfevaluatie gekwalificeerd voor het Keurmerk 2022. Zij hebben overtuigend toegelicht dat en hoe zij invulling geven aan normen op het gebied van generalistisch kortdurend behandelen, transparantie en reflecteren, leren en verbeteren. Dat is iets om trots op te zijn!

In het Keurmerk 2022 zijn – nog meer dan voorgaande jaren – belangrijke elementen van de kracht van generalistisch kortdurend behandelen verankerd. De 282 gekwalificeerde Keurmerkdragers hebben samen beslissen hoog in het vaandel staan, weten de cliënten te activeren en zijn voorafgaand open over het kortdurende en planbare karakter van de behandeling. Ook zetten deze Keurmerkdragers zich in voor kortere wachttijden en als de client toch even moet wachten, geven zij tips en handvatten om te werken aan mentale gezondheid.

Goede voorbeelden

Door de zelfevaluatie komen we elk jaar ook weer op het spoor van nieuwe ‘goede voorbeelden’. Voorbeelden uit de praktijk die vernieuwend, vooruitstrevend of op een andere manier interessant zijn om te delen. Tijdens het beoordelen verzamelen we deze voorbeelden. Na de zelfevaluatie gaan we aan de slag om deze te onderzoeken en te delen. Zo helpen we aanbieders om kennis te delen en elkaar te inspireren. Wordt dus vervolgd.


Herkwalificatie – vóór 1 april 2022

De partijen die voor 31 januari een zelfevaluatie indienden maar zich nog niet kwalificeerden ontvingen gerichte feedback. Zij hebben hier op 14 februari een mail over ontvangen. Uit de keurmerkrapportage blijkt op welke punten zij nog actie moeten ondernemen of aanvulling moeten doen. Vóór 1 april 2022 moeten zij hun zelfevaluaties aanpassen, zodat zij zich alsnog kunnen kwalificeren.

Keurmerkwijzer

Voldoe je nog niet aan alle normen? Ga voorbereid de Herkwalificatie in met de Keurmerkwijzer.