Doe jij mee aan onderzoek naar behandeleffecten in de Basis GGZ?

14-04-2021

Waarom is een GBGGZ behandeling bij de ene cliënt wel effectief en bij de andere cliënt niet? Binnen de alliantie POS!TION wordt dit onderzocht. Vijf GGZ-aanbieders dragen bij aan het onderzoek. Er is nog ruimte voor één instelling om mee te doen aan dit onderzoek. Doe jij mee?

De alliantie POS!TION is een landelijk onderzoekstraject gestart om meer kennis te krijgen over factoren die van invloed zijn op het behandelverloop in de Basis GGZ. Doel van het onderzoek is om een betere voorspelling te maken van hoe effectief de behandeling is, waardoor je eerder een behandeling kunt bijsturen als dat nodig is.

Wil jij bijdragen aan het onderzoek?

Deelname aan het onderzoek betekent dat cliënten voor de behandeling, tussentijds en na afloop van de behandeling een vragenlijst invullen. Meten jullie al op deze wijze? Dan worden enkele vragenlijsten toegevoegd aan de metingen.

Vijf GGZ-instelling doen op dit moment mee aan het onderzoek. Elke 6 weken delen zij hun ervaringen met elkaar tijdens een (online) bijeenkomst. Er is nog ruimte voor één instelling om mee te doen aan het onderzoek. Heb je interesse of wil je meer informatie? Mail naar info@kibg.nl.