Dialoogsessies zorgen voor verbinding en inspiratie

20-11-2020

‘Fijn om zo pro-actief en toekomstgericht met elkaar bezig te zijn!’ en ‘Als nieuwkomer inspireert dit me om invulling te geven aan de normen’ – twee quotes van deelnemers aan de eerste twee dialoogsessies over de normen van het Keurmerk 2021.  De thema’s: Tijdige zorg en Samen Beslissen en één over Generalistisch behandelen.

Om de dialoog over de thema’s van het Keurmerk te bevorderen zetten we tijdens dialoogsessies het thema van één keurmerknorm centraal. Op 6 en 16 november waren de sessies over norm 1 en 2 - bij beide sessies waren ongeveer 30 tot 35 keurmerkdragers aanwezig. Door ervaringen te delen en van anderen te leren krijgen zorgaanbieders meer inzicht in hoe zij invulling geven aan de norm.

Een keurmerkdrager startte de dialoog met een presentatie over hoe zij in de praktijk invulling geven aan het thema van de norm. Daarna was er de gelegenheid om met elkaar over de verschillende criteria van de norm in dialoog te gaan en namen we met elkaar de vragen uit de zelfevaluatie door.

Kijkvorm als hulpmiddel

De presentatie tijdens de eerste sessie over norm 1 ‘Tijdige zorg en Samen beslissen’ is gegeven door Kijkvorm en Noëlle Groen van Psychologenpraktijk Leonardus. Kijkvorm is een hulpmiddel bij gespreksvoering in de zorg waarbij het aspect Samen beslissen krachtig wordt neergezet.

Wil je inspiratie opdoen of meer informatie? Ga naar: www.kijkvorm.nl.

eHealth ter ondersteuning van eigen kracht van de cliënt

De tweede dialoogsessie stond in het teken van het thema ‘Generalistisch behandelen’. Sietske van Bakel en Tess Bosma van het Hersencentrum gaven hierbij een presentatie over hoe en wanneer eHealth gebruikt kan worden om de eigen kracht van de cliënt te versterken. Deelnemers aan de sessie werden zo geïnspireerd over de vele mogelijkheden.

Laatste dialoogsessie op 8 december

Wil jij ook met andere keurmerkdragers in dialoog? De laatste sessie staat gepland op 8 december en gaat over norm 4: ‘Continu reflecteren, leren en verbeteren’.

 

Dialoog sessie 8 december

Wil jij met andere keurmerkdragers in dialoog over norm 4 'Continu reflecteren, leren en verbeteren'? Meld je nu aan.