De volgende stap in de spiegelrapportage

19-11-2021

Wil jij samen met ons de volgende stap zetten met de spiegelrapportage? Vanaf 2022 kunnen wij figuren over je eigen ROM-data toevoegen. Wat levert jou dit op en hoe kan je met ons meedoen?

Keurmerkdragers hebben een mail ontvangen over de mogelijkheden om de eigen ROM-data toe te voegen aan de spiegelrapportage. Er is al veelvuldig gereageerd en wij zijn blij met dit enthousiasme om samen een volgende stap te kunnen zetten. Voor degene die de mailing van vorige week hebben gemist nog even op een rijtje wat deze mooie volgende stap inhoudt.

Nieuwe inzichten mogelijk

Het levert op dat je de huidige inzichten beter in context kan plaatsen én dat je meer zicht krijgt in de effecten van jouw zorg. Naast verdieping kunnen we met het toevoegen van ROM-data ook nieuwe inzichten geven. Zo krijg je bijvoorbeeld meer informatie over jouw cliëntenpopulatie en de effecten van jouw zorg.  En, net als nu, blijven de inzichten alleen voor jou en voor jouw organisatie en is deze voor niemand anders inzichtelijk. Meedoen is geheel op vrijwillige basis.

Meer kleur aan declaratiedata door ROM-inzichten

Op dit moment is de spiegelrapportage gebaseerd op declaratiedata. Door ROM-data toe te voegen kan de context worden onderbouwd, waardoor je het gesprek en het inzicht nog meer kan verdiepen. ROM-data geven meer kleur aan het gesprek over de inzichten.

Doe jij mee?

Zie jij, net als wij, de meerwaarde? Wil je weten wat je moet doen om samen met ons de volgende stap te zetten? Stuur een mail naar annika.van.den.haak@kibg.nl en wij sturen je alle benodigde informatie.