De invloed van verwachtingen op de behandeluitkomst

Bea Tiemens (bijzonder hoogleraar aan de Radboud universiteit) en Suzanne Henst (klinisch psycholoog, Praktijkopleider GZ-opleiding en medior onderzoeker Pro Persona) prikkelen je in deze online cursus om na te denken over de invloed van verwachtingen (van zowel de cliënt als de behandelaar), de taal die je als behandelaar gebruikt in de behandelkamer en de mogelijke  placebo of nocebo effecten. Met gebruik van informatie uit wetenschappelijk onderzoek, verdiepende vragen en interactieve elementen is de behandelaar aan het einde van de cursus zich nog bewuster van de invloed van taalgebruik, verwachtingsmanagement en het placebo of nocebo effect in behandelingen en kunnen zij deze bewuster inzetten in de behandeling. 

  • Wanneer?

    26 januari 2024
  • Hoe laat?

    09:30 – 11:00 uur

Voor wie:  

(aspirant) Keurmerkdragers

Accreditatie

Deze workshop is geaccrediteerd voor het NIP (1.5 punt). 

Let op: Er is een maximum aantal van 20 deelnemers voor deze workshop. Dit betekent dat de aanmeldmogelijkheid na 20 aanmeldingen wordt dichtgezet. Ook betekent dit dat we van jullie vragen om het tijdig door te geven als je - na aanmelding - toch verhinderd bent.

Aanmelden

De workshop vindt online plaats. Deelnemen? Meld je gratis aan via het aanmeldformulier en je krijgt de link om deel te nemen t.z.t. toegestuurd.

bea tiemens

Cursus oplossingsgerichte korte psychotherapie

Ontdek de kracht van oplossingsgerichte korte psychotherapie in deze tweedelige (online) cursus met Mark Crouzen. Leer de belangrijkste strategieën om het verschil te maken, zelfs bij cliënten met lage motivatie. Mark zijn aanpak is dynamisch en interactief, met theoretische verdieping, praktische oefeningen en reflectiemomenten.

Bekijk bijeenkomst