Bouwen aan het Keurmerk 2023

Na een werksessie eind januari is het nu tijd voor verdieping: we gaan het Keurmerk 2023 opbouwen. Wat kunnen en moeten we in het Keurmerk opnemen? En hoe kijken we naar de wijze van toetsen?

Eind januari legden spraken we met 50 betrokken deelnemers – waaronder Keurmerkdragers, verzekeraars en beroepsorganisaties – over de elementen die van belang zijn voor het generalistisch kortdurend behandelen. Wat is nu echt kenmerkend en wat moet er wel of niet in het Keurmerk worden opgenomen? Geen eenvoudige vragen, maar in korte tijd is veel relevantie informatie opgehaald. 

Opbouwsessie Keurmerk 2023

Nu is het tijd voor een verdieping. Op 25 april vindt de opbouwsessie van het Keurmerk 2023 plaats. Tijdens de bijeenkomst staan vier thema's centraal: Samen beslissen, Hulpvraaggericht werken, Eigen regie en Positieve gezondheid. Wat kunnen en moeten we hierover in het Keurmerk opnemen? Daarover gaan we tijdens de sessie in gesprek. Naast inhoud, willen we met de deelnemers ook een start maken met het nadenken over de indeling van de normen van het Keurmerk en de wijze van toetsen hierop. Het belooft weer een interessante sessie te worden!

bouwsessie

Vervolg

Naast de opbouwsessie zijn er verschillende sessies waarin dieper wordt ingegaan op specifieke thema's. Uit deze sessies halen we input voor de normen van het Keurmerk. Hou hiervoor onze site en nieuwsbrief in de gaten!

Na het ophalen van input wordt er een concept Keurmerk 2023 opgesteld. Dit concept Keurmerk wordt t.z.t. middels een schriftelijke consultatie aan alle Keurmerkdragers en betrokkenen voorgelegd.

Meepraten?

Ben je Keurmerkdrager en wil je graag meebouwen tijdens de opbouwsessie op 25 april? Stuur ons een e-mail: info@kibg.nl